Pornire Matiz după 1 an

#1
Salut, recent am început să mă interesez să fac actele și să mă interesez să trec matizul bunicului ( din 2007 cu motor de 0.8l și mai puțin de 30 de mii de km) pe numele meu sau al unuia din părinților mei deoarece mă pregătesc să dau de permis și m-am gândit că ce mașină mai bună decât un matiz ar fi bună pentru un tânăr începtător de 18 ani.

Ideea e că am întâmpinat problema următoare: mașina a stat nepornită aproape un an și nu reușesc să o încarc (țin să menționez că am încercat și încărcarea bateriei de la priză chiar cu 2 încărcătoare și să îi dau curent de la mașina tatălui meu), dar fără nici-un semn. Când o țineam la încărcat martorii de bord și farurile mergeau, dar mașina făcea ceva zgomot ciudat, iar imediat după ce îi întrerupeam curentul lăsând-o pe baterie ori mai avea puțin curent (în cazul încărcării de la priză) ori nu mai mergea deloc și când încercam să pornesc farurile făcea alt zgomot dubios (în cazul primirii curent de la altă mașină). Ideea întrebării acesteia este de a primi mici sfaturi sau soluții de încercat înainte de a cumpăra o altă baterie și în cazul în care trebuie schimbată bateria ce model să cumpăr.

Mulțumesc anticipat! Chiar mi-ar părea rău să las mașina asta la fier vechi la starea estetică în care este și din cauza kilometrajului.

P.S.: Mașina a fost mutată o singură dată de la ultimul ITP (care a fost făcut anul trecut prin aprilie) cam vreo 200 de metrii pentru a elibera garajul deci titlul poate fi puțin înșelător, dar m-am gândit să menționez și asta.

Re: Pornire Matiz după 1 an

#3
cel mai probabil e nevoie de o baterie noua.
Stiu ca raspund tarziu, dar ar fi interesant sa ne povestesti ce ai mai facut -

O baterie de 35 Ah sau de 40 Ah, format specific - sunt recomandate pentru Matiz.

Oricum, ca idee, daca se merge putin cu masina (de ex. cum a fost anul 2020) - e recomandabil ca macar de 2 ori pe an sa se faca o incarcare de 16-24 de ore pe redresor (trebuie supravegheata bateria , sa nu fiarbă electrolitul, sau folosit un redresor profesionist care nu permite tensiuni foarte mari /fierbere)

Numai bine

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 1 vizitator

cron