Probleme imobilizator Matiz

#1
Un salut tuturor Matizarilor si La Multi Ani pe 2020.
Deschid acest topic( sper sa reusesc,nu sunt prea practic pe forumuri) in dorinta de a ajuta pe cei ce se lovesc de problema asta,cu imobilizatorul.
Am patit-o eu,acum cateva zile si cautand informatii cu privire la solutionarea problemei,nu am gasit nimic.
Este vorba despre cazurile in care contactul mecanic are probleme si se vrea inlocuit cu unul clasic,fara bobina cititoare. Nimic mai simplu,ai zice. Scoti bobina,lipesti cipul cheii pe ea si ai scapat. Asa funtioneaza la o mare majoritate a masunilor,nu si la Matiz. In momentul in care demontezi bobina de pe contact,nu mai funtioneaza,adica nu mai citeste nimic. Aici am intervenit eu si dupa nenumarate masuratori si bataie de cap mi-am dat seama ca ii lipseste masa. Am facut un cerc din sarma litata de cupru cu diametru egal cu cel al contactului si l-am lipit in interiorul fantei bobilei,partea care practic era in contact cu....contactul.:) Evident,trebuie legat la masa,apoi.Infasurat totul cu banda izolatoare,cipul fixat pe parte opusa si totul funtioneaza regular.
Sper sa pot fi de ajutor cuiva,pana la urma,sa nu fie nevoiti sa schimbe alte alea fara rost.
Toate cele bune.

Re: Probleme imobilizator Matiz

#2
Salutare tuturor si multumesc pentru accept. Va rog ajutor. Am schimbat kit distributie complet. Dupa prima pornire cureaua de distributie s-a deplasat de pe rola ax came aprox. 2 mm spre capac potectie si se aude un zgomot ritmic in functie de cat accelerez. Proba de pornire a fost facuta fara capace protectie. Multumesc,

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori