Discutii pe marginea poliței RCA

#1
Mă uitam că poate face Mustang un topic aici că tot zicea să ne mutăm de acolo de unde s-a deschis discuția.
Referitor la RCA-ul de 460 de lei de unde am plecat.
Deci: Acum am făcut o simulare pe siteul rca-ieftin.ro . Sper să nu se considere reclamă pentru că nu face nicio concurență siteului nostru și chiar avem nevoie de asigurări.
La simulare mi-a ieșit pentru mine cu 21 de ani de când am permis, cel mai mic preț pe 6 luni de 160 lei la euroins
Pentru aceeași mașină dar pe CNP-ul soției, posesoare de permis de nici un an de zile, 168 lei.
Simularea am făcut-o acum 10 minute pentru o poliță cu perioada de valabilitate de 6 luni începând de la 01.01.2013.
Ultima oară modificat 02 Ian 2013, 19:34 de către liviunp, modificat 1 dată în total.
Matizel și Albăstrica

Save water. Drink beer!

Re: Valoare RCA

#2
Am facut si eu simularea pe site-ul respectiv, www.rca-ieftin.ro.
Dupa completarea formularului, pentru o perioada de 6 luni incepand cu 01.01.2013, mi s-au returnat rezultatele urmatoare:
- Groupama 268 ron
- Euroins 313 ron
- Asirom 351 ron
- Astra 361 ron
- Omniasig 400 ron
- etc cu preturi peste 500 ron.

Ca precizare, detin permis de aproximativ 6 ani, cu bonus malus B6.

De aici trag concluzia, ca mai marii "domni" de la asigurari si-au pus in cap sa taxeze suplimentar persoanele care au sub 30-40 de ani din motive stiute numai de dansii.

Daca are cineva cunostinte suplimentare, exista vreo asociatie a asiguratorilor din Romania (in genul cum sunt cei de la taximetrie), astfel incat sa le trimitem o scrisoare deschisa (din partea Matiz-Club.ro si a oricaror cluburi monomarca sau nu) prin care sa cerem lamuriri cu privire la aceste umflari exagerate de preturi si pe deasupra si pentru discriminari de varsta in stabilirea preturilor?
Regulament forum Matiz-Club.ro
Stickere Matiz-Club.ro
Calendare Matiz-Club.ro

Re: Valoare RCA

#3
Am facut si eu simularea aceea si m-au cam speriat preturile care au aparut .

- Groupama 579 Ron
- Astra 609 Ron
- Euroins 651 Ron
- Uniqa 737 Ron
- Asirom 822 Ron

Si restu peste 1000 ron .

Precizez ca simularea e facuta pe 6 luni incepand cu 01.01.2013 si permis-ul il am de 4 luni.

Re: Valoare RCA

#4
Da, am făcut și eu o simulare pentru o persoană de 25 de ani. A ieșit catastrofal.
În cazul ăsta este mai convenabil să treci mașina pe numele unei persoane mai în vârstă ca să plătești mai puțin... Oricum actele te duc mai ieftin. Nu mai știu acum cum va fi de la anul cu taxa de înmatriculare ...
Matizel și Albăstrica

Save water. Drink beer!

Re: Polița RCA

#5
RCA-Pedia.ro scrie: Incepand cu luna decembrie 2012 s-au raspandit zvonuri prin mass-media ca preturile asigurarilor RCA se vor majora si cu pana la 50%, zvonuri partial adevarate. Va detaliem in continuare adevarata poveste a scumpirilor RCA.

Adevarul este undeva la mijloc, majorarile nefiind practicate pentru toti asiguratii/soferii. Intentia societatilor de asigurare este sa indentifice tiparele clientilor predipusi accidentelor si sa-i sanctioneze numai pe acestia. In profilul clientului pagubos se inscriu, in general, soferii de pana in 30 de ani, posesorii de masini puternice si cu vechimea permisului de conducere mai mica de 10 ani ce locuiesc in orase mari sau in zone geografice recunoscute pentru frecventa accidentelor (Bucuresti, Bacau, Galati, Prahova, Ilfov etc.).

In urma identificarii riscului de accidente au fost asigurati ce au inregistrat majorari mai mari de 50% iar altii care au platit si cu 10-20% mai ieftin ca anul anterior. Psihoza majorarii preturilor este in mare parte nejustificata atata timp cat riscul prezentat de fiecare sofer in parte este scazut si trebuie tinut cont ca din anul 2010 emiterea politelor RCA se face in mod electronic iar preturile se stabilesc in functie de foarte multe criterii astfel incat doi soferi, posesori de aceeasi marca de masina, aceeasi cilindree, de aceeasi varsta, vor plati tarife ce pot sa difere intre ele si cu cateva sute de RON. In aceste conditii corect este sa se concluzioneze ca tarifele RCA se vor majora pentru o parte dintre asigurati, in special pentru cei predispusi accidentelor. In general, conform statisticilor, doar 10% dintre asigurati produc daune insa plata daunelor acestora acopera 90% din incasarile pe RCA.

O data cu majorarile inregistrate pentru unii soferi acestia vin cu intrebarea : dar nu am avut accidente si reducerea din sistemul bonus-malus se mareste, de ce platesc mai mult ? Pentru acestia raspunsul este scurt : fac parte dintr-un grup identificat de asiguratori ca fiind pagubosi si sunt sanctionati pentru varsta sau puterea masinii ori pentru zona in care masina este inmatriculata. Nu conteaza ca nu ai facut accidente si ca ai primit o reducerea mai mare din sistemul bonus-malus daca reducerea se aplica la un pret de doua ori mai mare ca anul trecut. In 2011-2012 nu multe societati de asigurare luau in calcul factorul varsta sau zona geografica si aveau tarifele destul de generale astfel ca toata lumea (tanar sau batran) platea cam acelasi pret. De la finele anului 2012 situatia s-a schimbat iar acum toate societatile de asigurare tin cont de acesti factori si daca prezinti un risc ridicat de accident vei plati cu siguranta mai mult. Daca esti tanar si vrei sa inmatriculezi o masina pe numele tau e bine sa te gandesti la pretul asigurarii RCA. S-ar putea ca in cativa ani sa platesti pe asigurare cat ai dat pe masina.

Anul 2012 a venit pentru persoanele juridice cu extinderea istoricului accidentelor. Acum, in 2013, cele mai mari majorari de preturi au fost si sunt resimtite de persoanele juridice cu autoutilitare, tiruri si camioane cu mase maxime autorizate mari pentru ca in anii anteriori reducerile de la o polita la alta au fost si de 50% iar acum preturile revin la nivelul dinaintea reducerilor.

In incheiere, pentru cei ce s-au gandit la CSA si la reglementarea preturilor pe RCA raspunsul este urmatorul : sa presupunem ca preturile RCA ar fi controlate de CSA. In acest caz societatile de asigurari (companii ce trebuie sa produca profit pentru actionarii lor) vor argumenta ca preturile nu pot ramane fixe si nici restrictionate intr-o plaja de 10% de la un an la altul pentru ca nici cheltuielile cu daunele nu sunt fixe iar preturile pieselor auto si a manoperei variaza. Intr-un final ar trebui reglementat un intreg lant de activitati economice sau chiar toate. Ar fi corect daca s-ar proceda asa?
Ce spune CSA despre aceste majorari?
CSA scrie: Referitor la afirmațiile apărute zilele acestea în presă, conform cărora prima RCA ar putea crește cu 50% sau chiar mai mult, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) face următoarele precizări:

Tarifele de primă pentru asigurările obligatorii RCA sunt stabilite exclusiv de către societăţile de asigurare, în funcţie de rezultatele proprii înregistrate pentru această formă de asigurare și strategia de vânzare.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor nu poate interveni asupra cuantumului tarifelor de primă RCA, întrucât acest lucru ar contravine directivelor europene și atribuțiilor CSA.

Proiectul de modificare și completare a Normelor privind asigurarea obligatorie RCA, puse în aplicare prin Ordinul nr.14/2011, pe care CSA îl supune dezbaterii publice în această perioadă, nu vizează majorarea tarifelor, ci are în vedere stabilirea unui mod unitar de calcul actuarial care să conducă la un cuantum corect al tarifului de primă RCA, în beneficiul asiguraților și păgubiților.
Cu alte cuvinte, societatile de asigurari au invatat un lucru de la vanzatorii de carburant din Romania: cum sa practice preturi de cartel si sa dicteze preturile.
Regulament forum Matiz-Club.ro
Stickere Matiz-Club.ro
Calendare Matiz-Club.ro

Re: Polița RCA

#7
Am si eu o intrebare legata de acest subiect: am in prezent clasa B6 la asigurare, dar, din nefericire am avut un mic incident. O sa scad direct la M2, sau imi scad 2 trepte din Bonus? Ca eu unul nu am inteles mai nimic din explicatiile lor de pe siteurile "de specialitate"...
アジアのモーター

Re: Polița RCA

#8
La M2 în niciun caz... Cel mai rău să te bage înapoi la B0.
Dacă incidentul pe care l-ai avut nu a fost din vina ta, nu nu ar avea motiv să-ți scadă nimic.

Ca o consolare... Eu am B2 dar nu știu de ce. Nu am avut niciodată vreun eveniment produs din vina mea iar ultimul incident a fost acum vreo 4-5 ani când nici nu se auzea de bonus-malus...
Matizel și Albăstrica

Save water. Drink beer!

Re: Polița RCA

#13
Acum am facut si eu o simulare si am vazut ca m-ar costa 268 ron pe un an, asta in ideea in care am avut un incident anul asta. :) Am scapat de zvonurile macabre de preturi cum ar fi 4-500 ron.
アジアのモーター

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori

cron