descarcare suspecta baterie

#1
La multi ani tuturor membrilor !
Va rog frumos,o parere despre ceea ce urmeaza. a mai patit cineva asa ceva ?
Acum 2 luni am cumparat o baterie noua Caranda,productie 2018, și am mers cu ea bine mersi pana la 20 decembrie cand am plecat in vacanta fara Mati pentru 10 zile.Foloseam masina la 3-4 sau 5 zile fara probleme.
Masina are alarma si inchidere cetralizata dar eu am inchis-o,pentru a preveni unele probleme,cu cheia, cand am plecat,ledul alarmei din bord nu mai functiona.
Cand m-am intors, pe 31decembrie,am vrut sa o folosesc,dar am avut surpriza sa constat ca masina e moarta,nici macar martorii de bord nu se mai aprind.
A venit cineva sa-mi dea curent dar degeaba,cand cupla cablurile la bateria mea nu se intampla nimic,martorii din bord nu se aprindeau și nu ajungea curent nici la electromor sau pompa de benzina,nu se auzea nimic,doar alarma a pornit.
Acum am renuntat sa incerc sa o mai pornesc,o sa ma duc pe 3 ianuarie sa schimb bateria dar imi este ca se va intampla la fel si cu cealalata baterie.Este frustrant.
Multumesc anticipat.

Re: descarcare suspecta baterie

#3
Azi am fost si am schimat bateria si au masurat curentul cu motorul oprit,ca nu puteau s-o faca cand am cumparat-o ca asa e la noi.
Aparatul de masura arata 83 mA si au zis ca este foarte mult.
Mie mi-a venit ideea sa scot interfata casetofonului,un Pioneer,si atunci a scazut la 23.5mA iar ei tot au zis ca este mult.
Din ce am mai citit pe net am inteles ca trebuie sa fie undeva pana la 50 mA.Este adevarat ?
Eu la caseton nu stiu ce as putea face decat sa-l deconectez definitiv.
Multumesc pentru raspunsuri.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator