Matiz ramas fara curent si racordat la alta masina dar cu polaritatea gresita.

#1
Salutare.
Azi a trebuit sa imprumut o masina deoarece la a mea aveam bujiile incandescente date jos,am imprumutat un matiz,problema este ca am uitat 10 minute farurile aprinse,(la matiz greu se cunoaste in bord pe timp de zi ca farurile sunt aprinse ,cand te dai jos nu are nici sistem sonor de alarma)asa ca nu mai am avut curent ,am chemat pe cineva sa-mi dea curent,in momentul racordari am pus plusul la borna rosie de la baterie si minusul la borna cu surub care nu avea nici o culoare.

Cand sa dau la automat observ ca iesia fum din clesti de la cabluri.
Am avut surpriza sa vad ca la nulul bateriei cineva a pus improvizat (a adaugat metal ) o borna rosie de plus.

Masina nu a pornit,am gasit o siguranta arsa in tabloul de sigurante ,am inlocuit-o dar tot nu porneste,electromotorul invarte,becurile se aprind toate in bord ,casetofonul primeste curent,pompa de benzina se aude numai la bobina nu da curent,am inversat si releele intre ele (am vazut ca au aceiasi capacitate )dar degeaba.

Se pot arde bobinele daca motorul nu a fost dat peste cap cu polaritatea gresita?
Un baiat care lucreaza la un servis a spus ca pot fi arse diodele de la alternator,dar nu trebuia sa dea scanteie in momentul in care am pus o baterie buna?
Ce poate fi ars ?In afara de cutia de sigurante de langa acumulator mai e vre o cutie pe undeva?

Re: Matiz ramas fara curent si racordat la alta masina dar cu polaritatea gresita.

#5
Salut, cel mai probabil daca tot nu porneste dupa ce ai verificat toate sigurantele, atunci ai prajit calculatorul de injectie (ECM). Acesta se afla sub bord pe partea soferului. Sfatul meu este sa iei unul de imprumut si sa vezi daca porneste cu acela si abia apoi sa cumperi unul dupa ce condirmi diagnosticul pe care ti l-am dat.

Dar verifica inca o data sigurantele, in special cele din interior, de sub bord, mai exact F1. F1 raspunde de imobilizator si ar trebui sa nu iti mearga nici ceasul din ce am citit in poza de mai sus.
Mai tii minte daca Ef6 a fost siguranta gasita arsa in compartimentul motor?
ex Daewoo Matiz SE 1999

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Google [Bot] și 2 vizitatori

cron